Marjolein van Braam Morris

Hi, ik ben Marjolein van Braam Morris

... en ik ben StiftShift begonnen omdat ik een missie heb.

Ik wil tekenen op het werk net zo normaal maken als schrijven.

En daarvoor moeten méér mensen ervaren dat ze met simpele, sterke en betekenisvolle 'schetsen' sneller en makkelijker tot de kern komen dan met veel woorden.
Want alleen dan ga je de kracht van visueel werken benutten.
Zowel voor je eigen gedachten als voor wat je aan anderen wilt vertellen.

Waarom? Omdat we met tekenen onszelf en anderen sneller begrijpen, effectiever kunnen samenwerken en makkelijker informatie kunnen onthouden. En nee, dat hoeft niet met mooie, realistische tekeningen.

Liever niet zelfs. 

Want simpele tekeningen kunnen het veel makkelijker maken om onze aandacht er bij te houden, te zien wat we bedoelen en die informatie met behulp van dat beeld op te slaan.

Wat ik doe?

Ik teken. Dat doe ik mijn hele leven lang al in m'n hoofd (want na de middelbare school besloot ik dat mijn tekeningen niet goed genoeg waren), maar sinds 2013 voor mijn werk. Toen pakte ik de stift weer op en hervond ik het plezier in tekenen.

Járenlang was ik vooral met woorden bezig. Als communicatieadviseur. Tot ik ontdekte hoe sterk simpele beelden werken, en hoe die je helpen om een boodschap te verhelderen en over te brengen. En dat ik die zelf kan maken!

Sterk. Simpel. En memorabel. Wat je ziet, onthoud je beter...

Dat leer ik anderen, sinds 2013. Ik heb sindsdien professionals, teams en organisaties op een visuele manier tot de kern helpen komen. En ik leer je graag in praktische en inspirerende workshops en online cursussen om die stift zelf op te pakken en zichtbaar te maken wat je bedoelt. 

De shift met de stift. Daar ben je hier voor aan het goede adres.

arrow_drop_up arrow_drop_down