Marjolein van Braam Morris

Hi! Ik ben Marjolein.

Wat doe ik zoal? Goeie vraag!

Ik teken. Lange tijd deed ik dat alleen voor mezelf, in mijn hoofd. Na de middelbare school besloot ik namelijk dat mijn tekeningen niet goed genoeg waren.

Járenlang was ik vooral met woorden bezig. Als communicatieadviseur. Tot ik die stift weer oppakte en het plezier van het tekenen herontdekte. En ik erachter kwam hoe je met simpele beelden je boodschap veel beter overbrengt.

Wat je ziet, onthoud je beter. Sinds 2013 help ik professionals, teams en organisaties op een visuele manier tot de kern komen. Met krachtige, breinvriendelijke praatplaten en visuals. Of een programma waarin je leert tekenen met je team. En voor "tekenaars in hun hoofd" zoals ik dat was, organiseer ik trainingen en deel ik tekentips.

Want: simpel is opvallend helder. Ons punt maken, dat maken we onszelf af en toe best ingewikkeld. Vaak met heel veel woorden die niet allemaal blijven hangen. En dat is zonde. Simpele en krachtige tekeningen helpen je te zeggen wat je écht bedoelt. Zonder opsmuk en zonder bullshit - want dat kun je dan weer niet tekenen.

Dat is de shift met de stift. Voor communicatie met impact. Daarvoor ben je hier aan het juiste adres.

25+ jaar ervaring

met communicatie - in woord en beeld!

1000+

professionals geholpen te shiften met de stift

Big-picture denker

ik help je zien wat er echt speelt

Leer me nog een beetje beter kennen.

Luister naar mijn podcast

Een dosis inspiratie en creativiteit, in tien minuten of minder. Pak je stift erbij en luister maar!

Dit is hoe ik teken

Bekijk voorbeelden van mijn werk. Zo leer je me pas écht kennen.

Even kletsen?

Behoefte aan communicatie die wél blijft hangen? Boek een afspraak en ik denk graag met je mee!

Nóg meer van mij weten?

Je bent gewaarschuwd!

Ik ben geboren en getogen in Málaga (Spanje) maar er zit geen druppel Spaans bloed in mij. Mijn Spaansachtig uiterlijk heb ik te danken aan de Indo-Europese roots via mijn ouders. Ik spreek wel vloeiend en rap Spaans met een flink Andalusisch accent. Ofwel: ik slik de helft van de woorden in.

Ik zou graag groene vingers hebben, maar het zijn dorre takjes. Sorry, plantjes. Ik doe mijn best.

Ik ben verslaafd aan art supplies. Ik kan geen art supply winkel voorbij lopen zonder 'even te kijken'. En de 100.001ste stift te kopen. Je weet maar nooit.

Favoriete vakantie? Die met een hangmat en een boek, onder een boom, met uitzicht over bos of bergen.

Ik wilde geen huisdieren meer - en nu zorg ik al 11 jaar voor valkparkiet Prince. Die eigenlijk van oudste dochter is, die op kamers woont. Lekker dan.


Wat anderen over mij zeggen.

"We hadden intern een belangrijk verhaal te vertellen, dat we duidelijk, overzichtelijk en helder wilden brengen, maar wel in een luchtig jasje zonder de boodschap te verliezen. Ik had al ergens een voorbeeld gezien van een getekende plaat. Wel spannen: in onze technische omgeving zijn dat soort platen geen gewoonte.

Marjolein hielp ons op een visuele, prikkelende manier ons verhaal helder te maken, met als resultaat een prachtige praatplaat van ons verhaal. Haar werk levert je op een speelse manier inzicht en helderheid!"

Edwin Sloof, marketing manager SMC Nederland

"Een strategie-event met impact, waar verbinding voorop stond. Daar waren we op zoek naar. In Marjolein vonden we iemand die met visuele tools - visuele werkvormen, een samenvattende visual met de uitkomsten, en persoonlijke templates voor de deelnemers - de inhoud beter heeft helpen beklijven. Het was heel prettig samenwerken: Marjolein is proactief, heeft veel kennis en ervaring, goede ideeën, is meedenkend en heeft positieve vibes.!"

Susan Veninga, NLO

"Zeer passende en herkenbare visuals: die maakt Marjolein al sinds de oprichting van KDC AandachtsLab in 2016. Complexe zaken weet ze in een helder en begrijpelijk beeld te vatten, zoals onze visie en het proces rond Sensorische Integratie.


Ze weet naar boven te halen wat we precies willen overbrengen en vertaalt dat in krachtig beeld. We krijgen vaak complimenten over onze huisstijl... en terecht!"

Maud Halkes-Breure, founding mother van KDC AandachtsLab