Waarom ik je help je punt opvallend helder te maken met simpele zakelijke tekeningen

Ben jij die professional die graag een blijvende indruk wil maken met je verhaal? Wil je je belangrijke project helder presenteren, zodat je de handen op elkaar krijgt? Of je salespitch onvergetelijk maken?

Eigenlijk is het heel simpel... maar we maken ons punt zelf nogal ingewikkeld.

Bijvoorbeeld door veel te veel woorden te gebruiken, in de hoop dat de ander ons beter begrijpt. Of omdat we denken dat we dan veel meer autoriteit hebben. Of omdat het ‘zo hoort’. Maar woorden alleen helpen ons niet altijd. Sterker nog: ze werken vaak averechts.

Wil je jouw brein (en dat van anderen) écht AAN zetten? Zichtbaar helder maken waar het écht om gaat, zodat het voor jou en anderen extreem helder is wat je te bieden hebt?

Wil je dat mensen je beter en sneller begrijpen? En jouw boodschap onthouden en vertrouwen? 

Gebruik dan simpele en krachtige tekeningen om tot de kern te komen. Voor jezelf en met anderen. Want bullshit kun je niet tekenen.

Geen tekentalent? Geen probleem. Dat heb je helemaal niet nodig, want zakelijk tekenen is makkelijker dan je denkt. Ik laat je graag zien hoe.

Wil je ervaren wat sterk en simpel tekenen je kan brengen? En hoe je daar zelf mee kunt starten? Vraag de gratis StiftShift TekenToolkit aan om meteen uit te proberen. Je ontvangt dan ook mijn wekelijkse TekenTips per mail.

Wat anderen zeggen over mijn visuals en trainingen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Een ingewikkeld proces makkelijker vertellen

We wilden mensen op een andere manier inzicht geven in een best ingewikkeld proces, waar ook weerstand op zat.


Marjolein hielp ons met scherpe vragen om helderheid te krijgen in wat we nou écht te vertellen hadden, en de visuals hielpen ons om het verhaal over de visie en dat proces makkelijker te vertellen.


Huub Nelis - rector OSG De Meergronden

Ms. Nameless
Add Your Stars
Voor iedereen die wat uit te leggen heeft

Zeer zinvolle en praktische workshop Visueel Communiceren met zakelijke tekeningen. Niet alleen voor marketing & sales, maar voor iedereen die wat uit te leggen heeft. Ik ben zelden zo tevreden geweest met een training/workshop als nu.


Marcel Lensvelt, CEO

Ms. Nameless
Add Your Stars
Zakelijk tekenen heeft mijn manier van communiceren fors verrijkt

Na de online cursus gebruik ik nu kleine illustraties bij data en tekst. Het maakt mijn boodschap veel helderder, opvallender en sterker. Of ik nu financiële cijfers wil laten spreken, of workshops leidt, in vrijwel iedere situatie is er een boodschap en die boodschap wordt intens veel rijker met illustraties.


Ik had de illustratieve creativiteit van een visstick, maar Marjolein geeft je het vertrouwen en de vrijheid om stapsgewijs te ontwikkelen. Hierdoor ga je met meer zekerheid en exact de juiste skills aan de slag. "Ik kan echt niet tekenen" doet er niet toe.


Erik van Kempen, lecturer en Workshopper

Ms. Nameless
Add Your Stars
Marjolein van Braam Morris

Wat ik doe?

Ik teken. Dat deed ik heel lang alleen in m'n hoofd (want na de middelbare school besloot ik dat mijn tekeningen niet goed genoeg waren), en sinds 2013 in het echt, voor mijn werk. Toen pakte ik de stift weer op en hervond ik het plezier in tekenen.

Járenlang was ik vooral met woorden bezig. Als communicatieadviseur. Tot ik ontdekte hoe sterk simpele beelden werken, en hoe die je helpen om een boodschap te verhelderen en over te brengen. En dat ik die beelden zelf kan maken!

Sterk. Simpel. Superhelder. Wat je ziet, onthoud je beter...

Dat leer ik anderen, sinds 2013. Ik heb sindsdien professionals, teams en organisaties op een visuele manier tot de kern helpen komen. Ik leer je graag in praktische en inspirerende workshops en online cursussen om die stift zelf op te pakken en zichtbaar te maken wat je bedoelt. En ben je wel overtuigd van de kracht van simpel tekenen, maar wil je je boodschap niet zelf uittekenen dan doe ik dat voor je.

De shift met de stift. Daar ben je hier voor aan het goede adres.