Starten met SchetsSchrijven

Ontwaak je creatieve geest en ga aan de slag met betekenisvolle tekeningen. Deze online training zakelijk tekenen laat je zien hoe je ingewikkelde zaken verrassend helder maakt.

Dit is Starten met SchetsSchrijven

Visueel Verhelderen

Module 1
Verhelder je punt

Ga aan de slag met een super simpele visuele methode om je gedachten, ideeën en plannen te verhelderen. In deze module zetten we je visuele denkvermogen en inspiratie AAN.

Verbeelden

Module 2
Verbeelden

In deze module leg ik je stap voor stap uit hoe je simpele en betekenisvolle tekeningen maakt met een paar basisvormen, kleur, schaduw en tekst. Met mijn simpele trucs is tekenen veel makkelijker dan je denkt!
Je verhaal met beeld vertellen

Module 3
Visueel vertellen

In de laatste module laat ik je zien hoe je je verhaal visueel ondersteunt. Je krijgt een handig stappenplan zodat je meteen aan de slag kunt.
  • De drie modules bevatten meer dan 2 uur aan video's met uitleg en oefeningen, inclusief downloadbare handouts. De video's zijn kort en behapbaar (drie tot vijf minuten lang) zodat je veel tijd kunt besteden aan het tekenen zelf!

  • Je krijgt een jaar lang toegang tot de training, zodat je op je eigen tempo kunt leren.

  • Je wordt onderdeel van een besloten community in de online leeromgeving. Hier kun je vragen stellen en inzichten en oefentekeningen delen met mij en andere deelnemers. Je krijgt van mij feedback op je werk.


De online cursus "Starten met Schetsschrijven" kost

€ 199 (excl. BTW)

Dit is wat andere deelnemers zeggen

Missie geslaagd! Ik wilde graag meer met visuals in mijn flappen doen en dat werkt: een deelnemer vertelde me dat hij door de plaatjes het beter begreep. Fijne uitgebreide cursus, ik heb er veel aan gehad.

Marjolijn, trainer
Ik maak nu kleine illustraties bij data en tekst. Het maakt mijn boodschap veel helderder, opvallender en sterker. Of ik nu financiële cijfers wil laten spreken, of workshops leidt: mijn boodschap wordt intens veel rijker met deze tekeningen.
Ik had de illustratieve creativiteit van een visstick, maar Marjolein geeft je het vertrouwen en de vrijheid om stapsgewijs te ontwikkelen.
Erik van Kempen - Finance consultant en workshopper

Het heeft me geholpen om gestructureerd te werken en tekenen toe te passen in mijn praktijk. Ik heb mijn jaarplan visueel gemaakt en een workshop er mee ontworpen!

Marjoke, coach

Veelgestelde vragen (en de antwoorden)

Voor wie is dit programma?

Voor professionals die hun verhaal, advies, boodschap of idee aan de man/vrouw brengen en op zoek zijn naar een manier die meer impact heeft dan wat ze tot nu toe doen. Vooral als ze nieuwsgierig zijn naar hoe tekenen kan helpen om tot de kern te komen, ideeën en plannen te onderzoeken, en hun communicatie en samenwerking simpeler en inspirerender te maken. Dus: ben je coach, trainer, adviseur, consultant, manager, of een vakvrouw of -man die een punt te maken heeft en wil je tekenen toevoegen aan je toolbox, dan is dit programma voor jou. En tekentalent heb je er niet voor nodig!


Hoe lang houd ik toegang?

Je krijgt direct voor een heel jaar toegang tot alle content en de online community, zodat je alle tijd hebt om de modules te bekijken en te oefenen.


Hoeveel tijd kost het me?

Het programma omvat ca 2 uur aan filmpjes (van ca 3-5 minuten ieder), die je op je gemak kunt kijken. Het is handig om iedere dag of week de tijd te nemen om te oefenen. Dat kun je zo kort of lang maken als je wilt. Met een kwartier kom je een heel eind (maar meer oefentijd is ook meer tekenmeters en dan zie je ook meer voortgang!). Zie het niet als huiswerk maar als een prettige manier om je hersens in een andere stand te zetten en te oefenen.


Krijg ik feedback?

In de community en ook via mail kun je mij je vragen stellen en feedback krijgen!


Moet ik kunnen tekenen?

Nee. Hoewel ik er al van overtuigd ben dat je het wél kunt (alleen misschien niet zoals je zelf graag had gezien). Je gaat er stap voor stap mee oefenen en experimenteren, zodat je aan het eind ziet dat je écht goed genoeg kunt tekenen. Voorwaarde is wel dat je zelf aan de slag gaat. Zonder echt oefenen heeft niemand ooit beter leren tekenen.


Ik kan al wel tekenen, maar heb alleen wat tips nodig. Is dit zinvol voor mij?

Sja, dat hangt er van af wat je precies verder wilt ontwikkelen. Heb je moeite met overzicht houden, een samenhangend verhaal maken? Vind je het lastig om woorden om te zetten naar beeld? Of wil je je tekenkwaliteiten ontwikkelen? Leren wanneer het zinvol is, en hoe je dat insteekt? Dan kan Starten met SchetsSchrijven zinvol zijn. Iedereen start op haar of zijn eigen niveau ;-). Mocht je twijfelen: mail me! Ik antwoord je altijd eerlijk.


Ik heb geen tijd om te oefenen, leer ik dan wel voldoende?

Eerlijk? Nee. Want om dit in de vingers te krijgen zul je pen op papier moeten zetten. Dan krijg je er vertrouwen in, ervaar je hoe het werkt, word je handiger en ga je het na daarna durven en blijven doen. Geen tijd? Doe het niet...


Wat als het toch niet is wat ik er van verwacht?

Geef mij binnen een week na aankoop per mail door dat het niets voor je is, en je ontvangt je betaling retour. Ik hoor wel graag van je waar dat aan ligt, daar leer ik ook van.


Wat voor materiaal heb ik nodig?

Als je een stapeltje blanco papier in A4 of A3 formaat hebt, een (watervaste) zwarte stift met een medium punt (zoals van Sakura Pigma Micron of Staedtler Pigment Liner, 0.2 of 0.5 dikte) en wat gekleurde viltstiften (bijvoorbeeld een setje Mala van de Ikea, of Stabilo's) dan heb je meer dan genoeg om mee te beginnen en te experimenteren. Als je weet waar je het wilt toepassen dan kun je je materialenkoffer verder uitbreiden, in de online community geef ik je daar ook tips voor.


Heb je nog vragen die hier niet bij staan? Stuur me een bericht en je ontvangt het antwoord!