Starten met SchetsSchrijven

Online training zakelijk tekenen: hoe je makkelijk ingewikkelde zaken verrassend helder maakt

✏️ je leert simpel te tekenen waar het écht om gaat
👁️‍🗨️ in een paar stappen maak je je verhaal visueel
💡 maak indruk met een helder verhaal met sterke tekeningen

Jouw boodschap verdient de aandacht

Maar je brein en dat van je publiek zit je in de weg. Dat wil calorieën besparen en niet te veel moeite doen. En we zijn ook nog eens veel minder slim dan we denken: we kunnen maar heel beperkt nieuwe informatie in ons werkgeheugen vasthouden.


Ingewikkelde zaken zijn daarom moeilijk te volgen, te begrijpen en te onthouden. Terwijl ze wél de aandacht verdienen!

Breng je complexe verhaal op een heldere en verrassende manier - met simpele tekeningen

Breinvriendelijk communiceren

Beeld is de taal van ons brein, en simpele tekeningen snapt ons brein direct. Leer hoe je simpel tekent waar het écht om gaat.

Snel visualiseren

Leer hoe je in een paar stappen je verhaal visueel maakt, met eenvoudige tekeningen die je zelf maakt.

Maak indruk

Vertel daar een helder verhaal mee, zodat ze dat kunnen volgen, begrijpen en onthouden - hoe ingewikkeld je verhaal ook is.
Marjolein van Braam Morris tekent helder

Zo kun je dat leren - met Starten met SchetsSchrijven 🚀

Met deze online training leer je simpel zakelijk tekenen om je boodschap te verhelderen, te tekenen én te presenteren. In je eigen tempo leer je met praktische oefeningen en duidelijke uitleg hoe je ingewikkelde zaken verheldert én visueel maakt. Voor jezelf en voor anderen.

Dit is wat je krijgt:

  • 12 maanden lang toegang tot de online cursus met meer dan 2 uur aan video's met uitleg en oefeningen, inclusief downloadbare handouts
  • de module Verhelder je punt, waarin je een supersimpele visuele methode krijgt om je gedachten, ideeën en plannen te verhelderen, en je creativiteit en inspiratie AAN te zetten
  • de module Verbeelden, waar ik je stap voor stap uitleg hoe je simpele en betekenisvolle tekeningen maakt, hoe je die sterk maakt met kleur, schaduw, tekst. Inclusief simpele trucs hoe je makkelijk tekent wat je denkt
  • de module Visueel Vertellen, waar ik je laat zien hoe je je verhaal goed visueel kunt ondersteunen. Inclusief een handig stappenplan.
  • een besloten online community in de online leeromgeving waar je je vragen, inzichten en oefentekeningen kunt delen met mij en andere deelnemers
Als communicatieadviseur bij grote organisaties heb ik jarenlang alles met woorden gedaan… tot ik in 2013 kennis maakte met zakelijk tekenen. En ik wist meteen: dit is dé manier om je woorden kracht bij te zetten.


Sindsdien heb ik 1000+ professionals geleerd hoe je op een simpele manier kunnen tekenen om hun boodschap heel helder te maken - hoe ingewikkeld dat ook is!

Wat deelnemers zeggen

Missie geslaagd! Ik wilde graag meer met visuals in mijn flappen doen en dat werkt: een deelnemer vertelde me dat hij door de plaatjes het beter begreep. Fijne uitgebreide cursus, ik heb er veel aan gehad.

Marjolijn, trainer
Ik maak nu kleine illustraties bij data en tekst. Het maakt mijn boodschap veel helderder, opvallender en sterker. Of ik nu financiële cijfers wil laten spreken, of workshops leidt: mijn boodschap wordt intens veel rijker met deze tekeningen.
Ik had de illustratieve creativiteit van een visstick, maar Marjolein geeft je het vertrouwen en de vrijheid om stapsgewijs te ontwikkelen.
Erik van Kempen - Finance consultant en workshopper

Het heeft me plezier in tekenen opgeleverd, hoe ik het kan blijven doen en hoe een verhaal op te bouwen. Fijne handvaten!

Paulien, coach

Blij met deze manier van werken! Ik kan in een korte tijd veel doen; veel ideeën die ik in mijn hoofd heb kan ik snel op papier zetten.

Harjet Mol

Ben weer helemaal on track en heb nu helder wat betekenisvol schetsen kan zijn. Fijne training, goede basis gelegd, waar ik mee verder kan!

P.

Het heeft me geholpen om gestructureerd te werken en tekenen toe te passen in mijn praktijk. Ik heb mijn jaarplan visueel gemaakt en een workshop er mee ontworpen!

Marjoke

Leer hoe je jouw verhaal kunt uittekenen

Schrijf je in voor Starten met SchetsSchrijven

Binnen 5 minuten kun je de video’s bekijken - je hebt een jaar lang toegang

Leer stap voor stap hoe je simpele zakelijke tekeningen kunt maken en gebruiken - en krijg feedback op jouw werk

Niet wat je verwacht?

Geef het binnen 1 week na je aankoop aan, en je krijgt zonder gedoe je geld terug!

(Ik hoor wel graag van je waar dat aan ligt, daar leer ik ook van)

Veelgestelde vragen (en de antwoorden)

Voor wie is dit programma?

Voor professionals die hun verhaal, advies, boodschap of idee aan de man/vrouw brengen en op zoek zijn naar een manier die meer impact heeft dan wat ze tot nu toe doen. Vooral als ze nieuwsgierig zijn naar hoe tekenen kan helpen om tot de kern te komen, ideeën en plannen te onderzoeken, en hun communicatie en samenwerking simpeler en inspirerender te maken. Dus: ben je coach, trainer, adviseur, consultant, manager, of een vakvrouw of -man die een punt te maken heeft en wil je tekenen toevoegen aan je toolbox, dan is dit programma voor jou. En tekentalent heb je er niet voor nodig!


Hoe lang houd ik toegang?

Je krijgt direct voor een heel jaar toegang tot alle content en de online community, zodat je alle tijd hebt om de modules te bekijken en te oefenen.


Hoeveel tijd kost het me?

Het programma omvat ca 2 uur aan filmpjes (van ca 3-5 minuten ieder), die je op je gemak kunt kijken. Het is handig om iedere dag of week de tijd te nemen om te oefenen. Dat kun je zo kort of lang maken als je wilt. Met een kwartier kom je een heel eind (maar meer oefentijd is ook meer tekenmeters en dan zie je ook meer voortgang!). Zie het niet als huiswerk maar als een prettige manier om je hersens in een andere stand te zetten en te oefenen.


Krijg ik feedback?

In de community en ook via mail kun je mij je vragen stellen en feedback krijgen!


Moet ik kunnen tekenen?

Nee. Hoewel ik er al van overtuigd ben dat je het wél kunt (alleen misschien niet zoals je zelf graag had gezien). Je gaat er stap voor stap mee oefenen en experimenteren, zodat je aan het eind ziet dat je écht goed genoeg kunt tekenen. Voorwaarde is wel dat je zelf aan de slag gaat. Zonder echt oefenen heeft niemand ooit beter leren tekenen.


Ik kan al wel tekenen, maar heb alleen wat tips nodig. Is dit zinvol voor mij?

Sja, dat hangt er van af wat je precies verder wilt ontwikkelen. Heb je moeite met overzicht houden, een samenhangend verhaal maken? Vind je het lastig om woorden om te zetten naar beeld? Of wil je je tekenkwaliteiten ontwikkelen? Leren wanneer het zinvol is, en hoe je dat insteekt? Dan kan Starten met SchetsSchrijven zinvol zijn. Iedereen start op haar of zijn eigen niveau ;-). Mocht je twijfelen: mail me! Ik antwoord je altijd eerlijk.


Ik heb geen tijd om te oefenen, leer ik dan wel voldoende?

Eerlijk? Nee. Want om dit in de vingers te krijgen zul je pen op papier moeten zetten. Dan krijg je er vertrouwen in, ervaar je hoe het werkt, word je handiger en ga je het na daarna durven en blijven doen. Geen tijd? Doe het niet...


Wat als het toch niet is wat ik er van verwacht?

Geef mij binnen een week na aankoop per mail door dat het niets voor je is, en je ontvangt je betaling retour. Ik hoor wel graag van je waar dat aan ligt, daar leer ik ook van.


Wat voor materiaal heb ik nodig?

Als je een stapeltje blanco papier in A4 of A3 formaat hebt, een (watervaste) zwarte stift met een medium punt (zoals van Sakura Pigma Micron of Staedtler Pigment Liner, 0.2 of 0.5 dikte) en wat gekleurde viltstiften (bijvoorbeeld een setje Mala van de Ikea, of Stabilo's) dan heb je meer dan genoeg om mee te beginnen en te experimenteren. Als je weet waar je het wilt toepassen dan kun je je materialenkoffer verder uitbreiden, in de online community geef ik je daar ook tips voor.


Heb je nog vragen die hier niet bij staan? Stuur me een bericht en je ontvangt het antwoord!