Starten met SchetsSchrijven

Een stevige online basistraining om te leren tekenen in je werk

Ja, dit wil ik doen!
3 maanden toegang voor € 99

Stap voor stap sterke, simpele visuals maken

Krijg je jouw verhaal, plan of idee moeilijk uitgelegd? Snappen anderen niet wat je eigenlijk wilt zeggen? Of snak je naar een praktische manier om je gedachten concreet te maken? Zodat je er zelf een helder(der) beeld van hebt, en daarbij nieuwe inzichten opdoet?

Daar kan SchetsSchrijven je bij helpen: een manier van visueel werken en zakelijk tekenen die simpel, praktisch, haalbaar en herhaalbaar is. Al tekenend maak je zichtbaar waar het bij jou om gaat, op een verrassende en simpele manier.

Met SchetsSchrijven kun jij zélf tekenen om helderheid te scheppen, voor jezelf én anderen. Met sterke, simpele en veelzeggende visuals die je zelf kunt maken. En dat kun je leren in Starten met SchetsSchrijven! Een online programma dat je van zero naar hero helpt - als het gaat om simpel tekenen dan, hè...

Ik neem je stap voor stap mee in de 'kunst' van eenvoudig tekenen zodat je duidelijk kunt maken wat je precies bedoelt, wat je idee is, of als je op zoek bent naar inzichten en je creativiteit wilt aanboren.

Praktisch uitgelegd, met veel oefeningen, tips en trucs in 3 modules (Verbeelden, Verhelderen en Vertellen) die ca 2 uur aan filmpjes bevatten én een besloten online community om je vragen te stellen en ervaringen te delen!

Dit is voor jou als jij...

... graag leert hoe je eenvoudig, simpel zelf tekent wat er in je hoofd zit (ook als je niet weet hoe dat er precies uitziet!)
... woorden handiger en sneller wilt kunnen omzetten naar beeld
... makkelijk iets wilt kunnen uittekenen, bijvoorbeeld om iets aan een ander duidelijk te maken
... wil weten wanneer je de verschillende varianten van tekenen in kunt zetten en hoe je dat aanpakt
... of er naar snakt om op een fijne en praktische manier helderheid te krijgen en je creativiteit aan te boren

Wat kun je na afloop?

Simpel tekenen

Met lijn, kleur, schaduw, tekst en persoonlijke poppetjes

Visueel vertalen

Hoe je makkelijk van woord naar betekenisvol beeld gaat

Wanneer je tekent

Hoe je in verschillende situaties tekenen kunt gebruiken

Handige materialen

Hoe je kiest wat goed is voor jouw doel

Visueel voorbereiden

Wat je daar bij doet zodat het je tijd en moeite bespaart

Zelfvertrouwen!

Ontwikkel je visueel zelfvertrouwen zodat je het ook gaat doén

Starten met SchetsSchrijven heeft

  • direct toegang tot de 3 online modules (Verbeelden, Verhelderen en Vertellen) die je in je eigen tempo kunt bekijken en mee kunt oefenen
  • de module Verbeelden, waar je leert hoe je simpele en betekenisvolle tekeningen maakt, hoe je die sterk maakt met kleur, schaduw, tekst, en hoe je visueel makkelijk vertaalt
  • de module Visueel Verhelderen, waarin je een visuele methode krijgt om eenvoudig je gedachten, ideeën en plannen te verhelderen, en je creativiteit en inspiratie AAN zet
  • de module Visueel Vertellen, waar je leert hoe je je verhaal visueel kunt ondersteunende met de juiste tekeningen zodat je begrepen en vertrouwd wordt
  • Ca 2 uur aan video's met uitleg en opdrachten
  • een besloten online community in de online leeromgeving waar je je vragen, inzichten en oefentekeningen kunt delen met mij en andere deelnemers
  • 3 maanden toegang tot de cursus en de besloten online community
Ja! Ik schrijf me in voor €99 excl. BTW
Binnen 5 minuten kun jij Starten met SchetsSchrijven!

Wat deelnemers er over zeggen

Het heeft me plezier in tekenen opgeleverd, hoe ik het kan blijven doen en hoe een verhaal op te bouwen. Fijne handvaten!

Paulien

Blij met deze manier van werken! Ik kan in een korte tijd veel doen; veel ideeën die ik in mijn hoofd heb kan ik snel op papier zetten.

Harjet Mol

Ben weer helemaal on track en heb nu helder wat betekenisvol schetsen kan zijn. Fijne training, goede basis gelegd, waar ik mee verder kan!

P.

Veelgestelde vragen (en de antwoorden)

Voor wie is dit programma?

Voor professionals die nieuwsgierig zijn naar hoe tekenen en visueel werken hen kan helpen om tot de kern te komen, ideeën en plannen te onderzoeken, en hun communicatie en samenwerking simpeler en inspirerender te maken. Ben je coach, trainer, adviseur, consultant, manager, of een vakvrouw of -man die tekenen wil toevoegen aan je toolbox, dan is dit programma voor jou.


Hoe lang houd ik toegang tot de online leeromgeving?

Je hebt na aanmelding 3 maanden toegang tot alle content en de online community, zodat je alle tijd hebt om de modules te bekijken en te oefenen.


Hoeveel tijd kost het me?

Het programma omvat ca 2 uur aan filmpjes (van ca 3-5 minuten ieder), die je op je gemak kunt kijken. Het is handig om iedere dag of week de tijd te nemen om te oefenen. Dat kun je zo kort of lang maken als je wilt. Met een kwartier kom je een heel eind (maar meer oefentijd is ook meer tekenmeters en dan zie je ook meer voortgang!). Zie het niet als huiswerk maar als een fijne manier om te ontspannen en te oefenen.


Moet ik kunnen tekenen?

Nee. Hoewel ik er al van overtuigd ben dat je het wél kunt (alleen misschien niet zoals je zelf graag had gezien). Je gaat er stap voor stap mee oefenen en experimenteren, zodat je aan het eind ziet dat je écht kunt tekenen. Voorwaarde is wel dat je zelf aan de slag gaat. Zonder echt oefenen heeft niemand ooit beter leren tekenen.


Ik kan al wel tekenen, maar heb alleen wat tips nodig. Is dit zinvol voor mij?

Sja, dat hangt er van af wat je precies verder wilt ontwikkelen. Vind je het lastig om woorden om te zetten naar beeld? Of wil je je tekenkwaliteiten ontwikkelen? Leren wanneer het zinvol is, en hoe je dat insteekt? Dan kan Starten met SchetsSchrijven zinvol zijn. Iedereen start op haar of zijn eigen niveau ;-). Mocht je twijfelen: mail me! Ik antwoord je altijd eerlijk.


Ik heb geen tijd om te oefenen, leer ik dan wel voldoende?

Eerlijk? Nee. Want tekenen is vooral heel veel meters maken. Dan krijg je er vertrouwen in, ervaar je hoe het werkt, word je er handiger in en ga je het na daarna durven en blijven doen. Geen tijd? Doe het niet...


Wat als het toch niet is wat ik er van verwacht?

Geef mij binnen een week na aankoop per mail door dat het niets voor je is, en je ontvangt je betaling retour. Ik hoor wel graag van je waar dat aan ligt, daar leer ik ook van.


Wat voor materiaal heb ik nodig?

Als je een stapeltje blanco papier in A4 of A3 formaat hebt, een (watervaste) zwarte stift met een medium punt (zoals van Sakura Pigma Micron of Staedtler Pigment Liner, 0.2 of 0.5 dikte) en wat gekleurde viltstiften (bijvoorbeeld een setje Mala van de Ikea, of Stabilo's) dan heb je meer dan genoeg om mee te beginnen en te experimenteren. Als je weet waar je het wilt toepassen dan kun je je materialenkoffer verder uitbreiden, in de online community geef ik je daar ook tips voor.


Heb je nog vragen die hier niet bij staan? Stuur me een bericht en je ontvangt het antwoord!

Je kunt binnen 5 minuten Starten met SchetsSchrijven!

arrow_drop_up arrow_drop_down