Starten met SchetsSchrijven

online training om verrassend te verbeelden en vertellen met zakelijk tekenen

  1. Krijg je jouw verhaal, plan of idee niet helder genoeg uitgelegd?
  2. Snappen anderen maar moeilijk wat je eigenlijk wilt zeggen?
  3. Krijg je mensen lastig mee in jouw project of gedachtegang?

  Dan kan het tijd worden dat je extreem helder je punt gaat maken.

  Jouw verhaal heeft pas écht impact als anderen precies snappen wat je bedoelt, de waarde er van inzien en je vertrouwen en onthouden

En daarvoor kun je de kracht van simpele tekeningen gebruiken. Die kun jij óók maken - zelfs als je denkt dat jij niet kunt tekenen!

Beeld is de taal van ons brein. Beeld verwerken we supersnel, maakt dat we informatie beter onthouden en wat je letterlijk vóór je ziet, begrijp je ook veel beter.

En dat kun je leren. Makkelijk. Online en in je eigen tempo.

Kom dan helder je punt maken met Starten met SchetsSchrijven.

Online leren hoe je met zakelijk tekenen je punt maakt 🚀

Aan de slag met je punt extreem helder maken? In je eigen tempo? Stap dan in Starten met SchetsSchrijven. Je leert met praktische oefeningen en duidelijke uitleg hoe je jouw idee of boodschap verheldert én visueel maakt. Voor jezelf en voor anderen.

Dit is wat je krijgt:

 • 12 maanden lang toegang tot de online cursus met meer dan 2 uur aan video's met uitleg en oefeningen, inclusief downloadbare handouts
 • de module Verhelder je punt, waarin je een supersimpele visuele methode krijgt om je gedachten, ideeën en plannen te verhelderen, en je creativiteit en inspiratie AAN te zetten
 • de module Verbeelden, waar ik je stap voor stap uitleg hoe je simpele en betekenisvolle tekeningen maakt, hoe je die sterk maakt met kleur, schaduw, tekst. Inclusief simpele trucs hoe je makkelijk tekent wat je denkt
 • de module Visueel Vertellen, waar ik je laat zien hoe je je verhaal goed visueel kunt ondersteunen. Inclusief een handig stappenplan.
 • een besloten online community in de online leeromgeving waar je je vragen, inzichten en oefentekeningen kunt delen met mij en andere deelnemers
 • 4x per jaar een online Q&A sessie om je vragen live te stellen en tekentips te krijgen. De opname staat na afloop in de online omgeving zodat je die 3maanden lang terug kunt kijken.


En als je nu inschrijft, kun je binnen 5 minuten starten!

Wat deelnemers zeggen

Missie geslaagd! Ik wilde graag meer met visuals in mijn flappen doen en dat werkt: een deelnemer vertelde me dat hij door de plaatjes het beter begreep. Fijne uitgebreide cursus, ik heb er veel aan gehad.

Marjolijn, trainer
Ik maak nu kleine illustraties bij data en tekst. Het maakt mijn boodschap veel helderder, opvallender en sterker. Of ik nu financiële cijfers wil laten spreken, of workshops leidt: mijn boodschap wordt intens veel rijker met deze tekeningen.
Ik had de illustratieve creativiteit van een visstick, maar Marjolein geeft je het vertrouwen en de vrijheid om stapsgewijs te ontwikkelen.
Erik van Kempen - Finance consultant en workshopper

Het heeft me plezier in tekenen opgeleverd, hoe ik het kan blijven doen en hoe een verhaal op te bouwen. Fijne handvaten!

Paulien, coach

In drie stappen je punt maken

  Met Helder je punt maken - Starten met SchetsSchrijven leer je de kracht van simpel schetsen eenvoudig toe te passen, want iedereen kan goed (genoeg) tekenen om je punt heel helder te maken en te vertellen.

Ik neem je stap voor stap mee in de 'kunst' van visueel denken en simpel schetsen, zodat je duidelijk kunt maken wat je precies bedoelt.

Praktisch uitgelegd, met veel oefeningen, tips en trucs in 3 online modules vol video's met uitleg en oefeningen.

Na dit online programma weet je hoe je duidelijk de kern van jouw verhaal op een eenvoudige en krachtige manier in beeld brengt, zodat iedereen meteen ziet wat je bedoelt!

Wat gaan we doen?

Visueel Verhelderen

Verhelder je punt - visueel

Begin met helder krijgen wat je punt is, wat hoofd- en bijzaken zijn en hoe alles zich  tot elkaar verhoudt. Werk dat op een ruimtelijke, visuele manier voor jezelf uit.

Zo kom je tot heldere inzichten, beter overzicht en zet je je creativiteit AAN. In de module Verhelderen neem ik je mee in verschillende manieren van visueel verhelderen die je altijd voor jezelf toe kunt passen. In een paar minuten kun je met papier en stift alles naar boven halen wat van belang is - en meer.

Verbeelden

Verbeelden - teken wat je bedoelt

Als je je punt wilt maken, is het handig om dat met simpele, betekenisvolle schetsen te doen. 

Waarom? Omdat ons brein dat een fijne manier vindt van informatie te verwerken en op te slaan. Simpele tekeningen brengen je verhaal duidelijk over en helpen de ander om je verhaal te volgen en te begrijpen.

En ja, die simpele beelden kun jij ook maken - ik neem je daar stap voor stap in mee in de module Verbeelden.

Je verhaal met beeld vertellen

Vertel het visueel

Wat je ziet, onthoud je beter. En als je het vóór je ziet, hoe een verhaal in elkaar steekt, dan snap je waar de ander naartoe wil. En dat is goud! Je kunt je verhaal met simpele schetsen helder overbrengen, de ander het helpen begrijpen, en het vergroot het vertrouwen in jou. Bullshit kun je namelijk niet tekenen...

In de module Verbeelden laat ik je een stappenplan zien waarmee je jouw verhaal op een passende manier kunt uitwerken en gebruiken. Van pitch tot presentatie.

Wat levert het je op?

Inzicht

snel overzien wat je punt is

Nieuwe ideeën

omdat je het duidelijk vóór je kunt zien

Een helder verhaal

waarin je hoofd- van bijzaken kunt onderscheiden

Duidelijkheid

want de ander begrijpt wat je bedoelt

Vertrouwen

jouw helder beeld is geloofwaardig

Enthousiasme

over het gemeenschappelijk beeld

Wat deelnemers zeggen

Blij met deze manier van werken! Ik kan in een korte tijd veel doen; veel ideeën die ik in mijn hoofd heb kan ik snel op papier zetten.

Harjet Mol

Ben weer helemaal on track en heb nu helder wat betekenisvol schetsen kan zijn. Fijne training, goede basis gelegd, waar ik mee verder kan!

P.

Het heeft me geholpen om gestructureerd te werken en tekenen toe te passen in mijn praktijk. Ik heb mijn jaarplan visueel gemaakt en een workshop er mee ontworpen!

Marjoke

Starten met SchetsSchrijven bied je

 • 12 maanden lang toegang tot de online cursus met meer dan 2 uur aan video's met uitleg en oefeningen, inclusief downloadbare handouts
 • de module Verhelder je punt, waarin je een supersimpele visuele methode krijgt om je gedachten, ideeën en plannen te verhelderen, en je creativiteit en inspiratie AAN te zetten
 • de module Verbeelden, waar ik je stap voor stap uitleg hoe je simpele en betekenisvolle tekeningen maakt, hoe je die sterk maakt met kleur, schaduw, tekst. Inclusief simpele trucs hoe je makkelijk tekent wat je denkt
 • de module Visueel Vertellen, waar ik je laat zien hoe je je verhaal goed visueel kunt ondersteunen. Inclusief een handig stappenplan.
 • een besloten online community in de online leeromgeving waar je je vragen, inzichten en oefentekeningen kunt delen met mij en andere deelnemers
 • 4x per jaar een online Q&A sessie om je vragen live te stellen en tekentips te krijgen. De opname staat na afloop in de online omgeving zodat je die 3 maanden lang terug kunt kijken.

Veelgestelde vragen (en de antwoorden)

Voor wie is dit programma?

Voor professionals die hun verhaal, advies, boodschap of idee aan de man/vrouw brengen en op zoek zijn naar een manier die meer impact heeft dan wat ze tot nu toe doen. Vooral als ze nieuwsgierig zijn naar hoe tekenen kan helpen om tot de kern te komen, ideeën en plannen te onderzoeken, en hun communicatie en samenwerking simpeler en inspirerender te maken. Dus: ben je coach, trainer, adviseur, consultant, manager, of een vakvrouw of -man die een punt te maken heeft en wil je tekenen toevoegen aan je toolbox, dan is dit programma voor jou. En tekentalent heb je er niet voor nodig!


Hoe lang houd ik toegang?

Je krijgt direct voor een heel jaar toegang tot alle content en de online community, zodat je alle tijd hebt om de modules te bekijken en te oefenen.


Hoeveel tijd kost het me?

Het programma omvat ca 2 uur aan filmpjes (van ca 3-5 minuten ieder), die je op je gemak kunt kijken. Het is handig om iedere dag of week de tijd te nemen om te oefenen. Dat kun je zo kort of lang maken als je wilt. Met een kwartier kom je een heel eind (maar meer oefentijd is ook meer tekenmeters en dan zie je ook meer voortgang!). Zie het niet als huiswerk maar als een prettige manier om je hersens in een andere stand te zetten en te oefenen.


Moet ik kunnen tekenen?

Nee. Hoewel ik er al van overtuigd ben dat je het wél kunt (alleen misschien niet zoals je zelf graag had gezien). Je gaat er stap voor stap mee oefenen en experimenteren, zodat je aan het eind ziet dat je écht goed genoeg kunt tekenen. Voorwaarde is wel dat je zelf aan de slag gaat. Zonder echt oefenen heeft niemand ooit beter leren tekenen.


Ik kan al wel tekenen, maar heb alleen wat tips nodig. Is dit zinvol voor mij?

Sja, dat hangt er van af wat je precies verder wilt ontwikkelen. Heb je moeite met overzicht houden, een samenhangend verhaal maken? Vind je het lastig om woorden om te zetten naar beeld? Of wil je je tekenkwaliteiten ontwikkelen? Leren wanneer het zinvol is, en hoe je dat insteekt? Dan kan Starten met SchetsSchrijven zinvol zijn. Iedereen start op haar of zijn eigen niveau ;-). Mocht je twijfelen: mail me! Ik antwoord je altijd eerlijk.


Ik heb geen tijd om te oefenen, leer ik dan wel voldoende?

Eerlijk? Nee. Want om dit in de vingers te krijgen zul je pen op papier moeten zetten. Dan krijg je er vertrouwen in, ervaar je hoe het werkt, word je handiger en ga je het na daarna durven en blijven doen. Geen tijd? Doe het niet...


Wat als het toch niet is wat ik er van verwacht?

Geef mij binnen een week na aankoop per mail door dat het niets voor je is, en je ontvangt je betaling retour. Ik hoor wel graag van je waar dat aan ligt, daar leer ik ook van.


Wat voor materiaal heb ik nodig?

Als je een stapeltje blanco papier in A4 of A3 formaat hebt, een (watervaste) zwarte stift met een medium punt (zoals van Sakura Pigma Micron of Staedtler Pigment Liner, 0.2 of 0.5 dikte) en wat gekleurde viltstiften (bijvoorbeeld een setje Mala van de Ikea, of Stabilo's) dan heb je meer dan genoeg om mee te beginnen en te experimenteren. Als je weet waar je het wilt toepassen dan kun je je materialenkoffer verder uitbreiden, in de online community geef ik je daar ook tips voor.


Heb je nog vragen die hier niet bij staan? Stuur me een bericht en je ontvangt het antwoord!

Niet wat je verwacht?

Geef het binnen 1 week na je aankoop aan, en je krijgt zonder gedoe je geld terug!

(Ik hoor wel graag van je waar dat aan ligt, daar leer ik ook van)