visuele verheldersessie StiftShift

Visuele Verheldersessie

Jij praat, ik luister, vraag door en teken. Instant helderheid.

praatplaat laten maken

In 1 sessie helder waar het jou om gaat

  • Ik verhelder je vraag, jij vertelt, ik teken het met je uit
  • Op een inspirerende en verrassende manier inzicht en overzicht in je idee, project, verhaal, in een sessie van maximaal 2 uur voor €297,- excl. BTW
  • Helderheid over wat je te doen staat, omdat je het écht in beeld hebt
  • Online via Zoom, dus geen reistijd en snel te boeken
  • Liever face to face? Dat kan ook, op mijn kantoor in Leidschendam

Een visuele Verheldersessie laat je direct zien wat belangrijk is

Behoefte aan helderheid?

Draai je rondjes in je eigen hoofd, bijvoorbeeld omdat je idee zo groots en allesomvattend is? Of vind je het lastig om hoofd- van bijzaken te onderscheiden, omdat het allemáál belangrijk lijkt? Misschien heb je moeite met structuur aanbrengen in je verhaal, omdat je er zelf zo diep in zit?

Dat voelt vast verlammend en benauwend aan... Terwijl de oplossing er wel is!

Snel inzicht en overzicht - zonder dat je iets hoeft te ‘doen’

Als jij je vrij voelt om te vertellen waar je tegenaan loopt, tegen iemand die blanco, nieuwsgierig en open naar je luistert en je jouw woorden teruggeeft in een overzichtelijke tekening: magie!


Want daarmee krijg jij inzicht en overzicht, op een manier die je nu niet in je eentje bereikt.


In korte tijd - een paar uur is vaak al meer dan genoeg - staat er een tekening van wat er in jouw hoofd zit. Genoeg om direct te weten wat je nu te doen staat, om keuzes te maken of een beslissing te nemen.


En je hoeft er niet eens voor te reizen, als je dat niet wilt. De sessie kan online via Zoom plaatsvinden, of op mijn kantoor In Leidschendam.
Say no more, ik boek een tijdslot voor mijn sessie
Je zit nog nergens aan vast, pas na je reservering ontvang je een betaallink voor €297,- excl BTW. Na je betaling is de sessie definitief vastgelegd.
Daadkrachtige en concrete sessie
Ik was toe aan een volgende stap - alles opengooien, vrij denken over de business van mijn dromen. En ik had iemand nodig die mij heel veel vragen stelt en goed luistert om de kern samen te vatten en de 'ja maars' te tackelen. Helderheid wilde ik, en die kreeg ik, in een daadkrachtige en concrete sessie. Ik weet nu precies wat geschrapt, wat gehouden en wat toegevoegd mocht worden. Ik kon thuis gelijk een 1,5 jaar planning maken!
Marlies van der Hout, ondernemer
Ik zag wat ik te doen heb
Fun én leerzaam om te doen: ik vond het een andere en fijne manier om gedachten overzichtelijk te krijgen en aan het einde te weten welke actie ik moet nemen. Het werd me duidelijk wat ik niet wil, waar krijg ik wel energie van krijg en waar wil ik voor gaan.
Joey Franken, trainer Persoonlijk Leiderschap en Sales Professional
Meteen een helder plan

De meerwaarde van werken met Marjolein werd me heel duidelijk toen we  een verheldersessie deden. De vragen die ik had om mee aan de slag te gaan, wist Marjolein helemaal af te pellen tot de kern, en dat tekende ze meteen uit.

Het resultaat: ik kon meteen aan de slag met een heerlijk realistisch en helder stappenplan, een zorg minder!

Marjolein van D.

Je visueel verhelderaar, aangenaam

Hi, ik ben Marjolein van Braam Morris, en als StiftShifter werk ik al sinds 2013 met simpele tekeningen om inzicht te krijgen, overzicht aan te brengen en het belangrijke duidelijk te vertellen. Jaren geleden begon ik als visual recorder en tekende ik mee bij congressen, strategische sessies en presentaties. Daarmee kon je na afloop precies overzien waar het in die sessie over ging. Dat heeft me geleerd om diep te luisteren en snel mee te tekenen. En dat heb ik gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid en drive om te doorgronden ‘hoe iets in elkaar steekt’. Dat is wat je krijgt in mijn visuele Verheldersessie. Een luisterend oor van iemand die doorvraagt om boven te krijgen waar het bij jou om gaat.


Zo ‘zie’ je gaandeweg wat je denkt, kom je tot inzicht, krijg je overzicht en kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken. Allemaal in een gesprek, met een vel papier en een stift er bij…

Ja maar...

Spannend?

Dat kan ik me voorstellen. We vinden dat we het allemaal selluf moeten kunnen doen. Dat hulp inroepen een teken van zwakte is. Terwijl het juist een teken van kracht is. Niemand weet en kan álles. En wat wij bespreken is en blijft vanzelfsprekend tussen ons. Ik deel niets over jou of onze sessie - tenzij je dat oké vindt of me een jubelende review wilt geven.

Kostbaar?

Je kunt even een sommetje maken van wat het je kost om nu geen helderheid te hebben. Hoeveel uren ben je er al mee bezig, in je hoofd? Hoe lang schuif je het al voor je uit? Helderheid kost je een paar uur van je tijd en de investering van €297,- excl. BTW betaalt zich dubbel en dwars uit. Dat is wat er gebeurt - als het belangrijk voor je is.

Kan ik het ook zelf?

Ja, dat kan ook. Neem wat ongestoorde tijd voor jezelf, pak een vel papier en een stift (en gebruik bijvoorbeeld dit gratis template) en je komt een heel eind. Probeer dat vooral uit! Maar wil je dieper gaan, en niet denken en tekenen tegelijk, dan kan het enorm helpen dat iemand anders je de vragen stelt en meetekent met wat jij vertelt. Je haalt je er zo véél meer uit.

Waar is dit nou handig voor?

Het is bijvoorbeeld handig als je:

- een idee hebt dat maar geen vorm krijgt - na afloop zie je de contouren en aanpak voor je

- een verhaal wil vertellen waar je niet uitkomt - na de sessie zie je wat in welke volgorde verteld moet worden, en heb je hoofd- en bijzaken scherp

- een project hebt waar je in vastloopt - tijdens de sessie ontrafelen we dat en zie je nieuwe mogelijkheden

Staat jouw hersenbreker er niet tussen? Plan een vrijblijvende kennismaking in zodat we kunnen kijken of ik je kan helpen - en als dat niet het geval is vertel ik je dat ook eerlijk.

En waarvoor niet?

De visuele Verheldersessies zijn niet bedoeld voor persoonlijke, psychische problemen waar je mee worstelt. Ik ben geen therapeut, en soms vragen problemen om een andere, gespecialiseerde aanpak.

Als je zo ver bent gekomen, is een visuele Verheldersessie misschien precies wat je nodig hebt...

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Je boekt je Verheldersessie van maximaal 2 uur via deze agenda, naar wens online via Zoom of op mijn kantoor in Leidschendam.
  • Je ontvangt een bericht met de bevestiging van je geboekte tijd. Deze is pas definitief na ontvangst van je betaling.
  • Je ontvangt dan een tweede mailbericht met de betaallink voor je sessie. Na ontvangst van je betaling ontvang je een factuur, en is je sessie definitief vastgelegd.
  • Ongeveer een week voor de sessie stuur ik je een vragenlijst toe zodat ik de sessie kan voorbereiden en de structuur en inhoud kan bepalen.
  • Na afloop van de sessie krijg je de tekening van je sessie mee, of ik stuur ‘m je op.
Boek hier je persoonlijke Verheldersessie voor € 297,- excl BTW
plan eenvoudig je tijdslot in, je afspraak is definitief na betaling